Pazarama, Türkiye İş Bankası A.Ş.’nin e- ticaret alanındaki yetkinliklerini yeni bir ekosisteme dönüştürmek ve İş Grubunun 100 yıllık deneyiminden hareketle hem alıcı hem de satıcılara e-ticarette bir seçenekleri olduğunu hissettirebilmek adına, 2019 yılında başlayan bir süreç sonunda 2021 yılında hayata geçti.
Kullanıcılarına günlük hayatın her anında tek uygulamadan ihtiyaçlarını karşılamayı vaat eden Pazarama, online alışveriş, akaryakıt ödemesi, uçak bileti satışı, otel rezervasyonu, araç kiralama, ulaşım kartı yüklemesi gibi farklı hizmetleri platformda sunuyor. Pazarama Genel Müdürü Serkan Uğraş Kaygalak, online pazaryeri, tatil, seyahat, araç kiralama gibi sundukları hizmet çeşitliliğini daha entegre çalışır hale getirerek farklılaşmayı planladıklarını ifade etti.
“2023 yılını 7 milyar TL üzerinde bir hacim ile kapattık”
2023 yılını 7 milyar TL üzerinde bir hacim ile kapattıklarını söyleyen Pazarama Genel Müdürü Serkan Uğraş Kaygalak, çok yeni olmasına karşın, 6 milyon bireysel üyesi, 25 bin satıcısı olan e-ticaret sektörünün hızla büyüyen yenilikçi online alışveriş platformu olduklarını dile getirdi.
Online pazaryeri hacminde 2022 yılında önceki yıla göre 12 kat, 2023 yılında ise 3 kat büyüdüklerinden söz eden Serkan Uğraş Kaygalak, “Ar-Ge departmanımızın da yer aldığı ofisimizi, Pazarama Store ismi ile ikinci fiziksel mağazamızı açtık ve 10 bin metrekarelik depomuz da faaliyetine başladı” diye konuştu.
““Pazarama Yanında” ile müşteri deneyimi artacak
Yeni müşteri sayısını artırmayı ve kazandıkları müşterileri korumayı öncelediklerini belirten Serkan Uğraş Kaygalak, hem dijital performans yatırımlarını hem de kendi iletişim kanallarının teknolojik alt yapılarını güçlendirerek CRM altyapılarını tamamladıklarını ifade etti. 2024 yılı hedeflerinden de söz eden Kaygalak, sektör büyümesinin üstünde bir hacim artışı yakalamayı öngördüklerini aktardı.
Yapay zeka otomasyonlarıyla müşterileri için kişisel deneyim ve kampanya kurguları oluşturduklarını kaydeden Kaygalak, “Yeni marka konumlandırmamız “Pazarama Yanında” ile müşterilerimizle daha yakın bir ilişki kuracağız. Pazarama Limit’in yaygınlaştırılması, kredi ile ödeme alternatiflerinin artırılması gibi çözümleri de hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.
“Artı değer yaratan modellere odaklanılmalı”
Sektörde yaşanan sorunlara da değinen Serkan Uğraş Kaygalak, büyümenin daha sürdürülebilir olduğu ve dip toplamda artı değer yaratan modellere odaklanmanın önemli olduğunu vurguladı. Kattığı değer kadar ekonomiden pay alan bir model oluşturulması gerektiğini söyleyen Kaygalak, “Mevcut e-ticaret yasasının son derece doğru bir refleksle hayata geçirildiğini düşünüyor, uygulamada da aynı şekilde hareket edilmesi ile ülkemizin daha sağlıklı bir sektöre sahip olacağını öngörüyorum” ifadelerini kullandı. Öte yandan Hamurlabs ortaklığında olduğu gibi fayda sağlayacak girişimlere odaklandıklarını dile getiren Kaygalak, yerli girişimleri destekleyeceklerini, lojistik, teslimat gibi alanlarda da yatırımları değerlendireceklerini aktardı.
““Pazarama Destek Ol” ile sosyal sorumluluk
Kurumsal sosyal sorumluluk projelerini bir çatı altında toplayarak “Pazarama Destek Ol” projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Kaygalak, “Üreticilerimize, dernek ve vakıflara sunduğumuz komisyon oranlarımız ile bu alanı sürdürülebilir ve etkin yöneterek geliştirmeyi hedefliyoruz. Hem iş ortaklarımız hem de müşterilerimizin yanında olmaya, yerelde önemli bir oyuncu olmak adına adımlar atmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: https://www.dunya.com/is-dunyasi/pazarama-hizmet-cesitliligini-entegre-hale-getirerek-farklilasmayi-planliyor-haberi-740533