Birol BOZKURT
Türkiye’de fintek sektörü yeni oyuncularla büyümeye devam ediyor. Türkiye’den dünya çapında işlere imza atan fintek şirketlerine her geçen gün biri daha katılıyor.
Bu kapsamda Papel’in Kurucusu ve CEO’su Seyhan İbrahim Yıldırım ile şirketin 2024 yılında fintek sektöründe nasıl bir ivme kazanacağını ve pazardaki güçlü rakipler arasında nasıl ayrışacağını konuştuk. Müşterilere sunulan yenilikçi finansal çözümlerle fintek pazarında öncü bir konuma ulaşmayı hedeflediklerini belirten Yıldırım, bireysel müşterilere hızlı, güvenli ve avantajlı deneyimler sunarken, işletmeler için de online ve fiziksel ödeme alma süreçlerini kolaylaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.
Papel İşletme Paneli’nin, ödeme almadan stok takibine, ekip yönetiminden sadakat programlarına kadar tüm süreçleri tek bir panelden yönetmeyi mümkün kıldığını vurguladı. 2024 yılı için hedefleri için yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirten Seyhan İbrahim Yıldırım, “Bireysel müşterilerimiz için hızlı, güvenli ve avantajlı bir deneyim sunarken, işletmelerin hem online hem de fiziksel ödeme alma süreçlerini çok daha kolay ve hızlı hale getirmeye odaklanıyoruz. Burada en önemli gücümüz “özelleştirilmiş” çözümler olacak.
Elbette pazara ilişkin çok büyük hedeflerimiz var. İlk hedefimiz Türkiye’deki elektronik para ve ödeme hizmetleri pazarında güçlü bir konuma ulaşmak. Bunun için öncelikle mevcut kullanıcı tabanımızı genişletmeyi ve işletmelerle yeni iş birlikleri yapmayı amaçlıyoruz. Ayrıca müşteri memnuniyetini artırmak, yenilikçi ürün ve hizmetler sunarak rekabet avantajı sağlamak da hedeflerimiz arasında yer alıyor” diye konuştu.
“Global bir fintek olmayı amaçlıyoruz”
Uzun vade planlarını da anlatan Yıldırım şunları söyledi; “Papel olarak Türkiye’de ve uluslararası alanda tanınan ve tercih edilen bir finansal teknoloji şirketi olmayı amaçlıyoruz. Bireysel kullanıcılarımız için de birçok yeniliği hayata geçireceğiz. Finansal işlemlerde kolaylık ve avantajlı kampanyalar ana hedefimiz. Pazardaki güçlü rakiplerimizden ayrışmak için geliştirdiğimiz teknolojiler en önemli aracımız olacak. En büyük hedefimiz kullanıcılarımızın tüm finansal ihtiyaçlar için Papel uygulamasını kullanmaları olacak.”
Türkiye fintek ekosisteminin güçlü yönleri
Türkiye’nin fintek alanında yön belirleyici ülkelerden biri olduğunu söyleyen Yıldırım, bu başarının finans sektöründeki gelişmiş yapısı ve son 20 yılda yapılan teknolojik yatırımlara bağlı olduğunu belirtti. Ayrıca, genç nüfusun teknolojik yeniliklere hızlı adaptasyonunun fintek sektörü için iyi bir pazar ortamı oluşturduğunu ekledi.
Papel’in ilk hedefinin Türkiye’de elektronik para ve ödeme hizmetlerinde güçlü bir konuma ulaşmak olduğunu belirten Yıldırım, uzun vadede Türkiye’de ve uluslararası alanda tanınan ve tercih edilen bir finansal teknoloji şirketi olmayı amaçladıklarını ifade etti. Mobil ödemelerin ve cüzdanların güvenliği konusunda Yıldırım, Papel olarak kullanıcı varlıklarını korumak adına gelişmiş şifreleme teknikleri ve çoklu doğrulama yöntemleri gibi güvenlik önlemleri aldıklarını söyledi.
“Giyilebilir teknolojiler alanında çok iddialıyız”
Finansal teknoloji alanında yaptıkları yatırımlarla tüm paydaşların faydalanabileceği bir ekosistem inşa ettiklerini belirten Papel, CEO Seyhan İbrahim Yıldırım, “Finansal teknoloji, dünyada çok hızlı büyüyen ve yüksek katma değer üreten sektörlerin başında geliyor.
Türkiye de bu alanda çok önemli avantajlara sahip. Bu alanda geliştirilen teknolojiler hayatımızı büyük oranda değiştiriyor. Papel olarak bu alanda yaptığımız yatırımlarla tüm paydaşların faydalanabileceği bir ekosistem inşa ediyoruz. Geliştirdiğimiz teknolojilerle finansal ihtiyaçları daha kolay, daha avantajlı ve daha hızlı çözümlerle buluşturmak istiyoruz.
Bireysel Papel kullanıcıları için çok yakında birçok kampanyayı duyuracağız. Lansman ile birlikte tüm segmentlerde büyük avantajlar sunarak kullanıcılarımızın hayatını kolaylaştırmak en büyük hedefimiz. Chat ile para göndermeden harcama bölüştürmeye, sanal karttan cashback fırsatlarına çok geniş bir yelpazede özellikler ve ürünler geliştiriyoruz. Özellikle giyilebilir teknolojiler alanında çok iddialıyız. Saat, yüzük ve kolye gibi şık takıları akıllı hale getirerek giyilebilir dijital cüzdanlara dönüştüreceğiz” dedi.
Kaynak: https://www.dunya.com/is-dunyasi/turkiyede-buyuyup-dunyanin-papeli-olacak-haberi-723940